Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yıldız Holding'ten yaklaşık bir hafta içinde dördüncü satış haberi geldi. Holding'in gıda dışı sektörlerde girişim sermayesi şirketi olarak faaliyet gösteren iştirakleri Gözde Girişim, yatırımı bulunan Azmüsebat Çelik için opsiyonların değerlendirildiğini açıkladı.

Gözde Girişim Sermatesi Yatırım Ortaklığı'ndan KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Portföy şirketlerimizden Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de stratejik ortaklık dahil opsiyonların değerlendirilmesi konusunda danışmanlar yetkilendirilmiş olup sürece ilişkin gelişmeler hakkında hissedarlarımız ve kamuoyu bilgilendirilecektir."

Gözde Girişim, Derby ve Tokai markalarını bünyesinde bulunduran Azmüsebat Çelik Sanayi'nin yüzde 48.81'ini Mayıs 2013'te portföyüne katmıştı. Azmüsebat Çelik'in ödenmiş sermayesi 24.9 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

Holding dün, daha önce halka açılacağı söylenen gıda şirketi Ak Gıda'yı Fransız gıda devi Groupe Lactalis'e sattı. Geçen hafta Alman Eckes Granini Group'tan meyve suyu şirketi Yıldız Granini'nin kalan yüzde 50 hissesini satın alacağı söylenmişti. Br yandan da grubun dondurma şirketÜlker Golf’de kontrol şirketin şu an yüzde 25'ine sahip Ice Cream Investment'e (ICI) geçiyor.