Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:40'da güncellendi)

Dolar, bu hafta gelecek verilerin ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırması gerektiği yönündeki tezi güçlendireceği söylentileri ile 4 ayın en düşük seviyesinden toparlanıyor.

Euro karşısında 4 günlük düşüşü sonlandıran dolar, ABD'de konut piyasası ve imalat verileri öncesinde G10 ülke para birimlerinin tümü karşısında değer kazandı.

Credit Agricole Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Döiz Masası Şefi Adam Myers "Bu dolarda daha hatrı sayılır bir toparlanmanın işareti olabilir. Veriler ikinci çeyrekte oldukça çabuk iyileşecek ve Fed bu sene üçüncü çeyrekte planlandığı üzere sıkılaşmaya gidecek" diye konuştu.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spor Dolar Endeksi Cuma günü 1,149.06 puan ile 22 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü ve düşüşü 5 haftaya taşıyarak Ekim 2013’ten bu yana en uzun süreli gerileme dönemini kaydetti.

Dolar euro karşısında, yüzde 0.3 değerlenerek, New York saati ile 07:10'da 1.1416 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında, yüzde 0.4 yükselerek 119.69 yene geldi. Fed Çarşamba günü Nisan ayı toplantı tutanaklarını yayınlayacak.

Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler, dolarda yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonları üst üste 7. hafta da düşürdüler.

(14:40'da güncellendi)