Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, şirket haberlerinin güçlenen doları dengelemesi üzerine dalgalanıyor. Standard & Poor’s 500 Endeksi rekora yakın seyrediyor. Hazine tahvilleri 3 gündür ilk kez yükseldi.

S&P 500 New York saati ile 09:32’de yüzde 0.1 geriledi ve 2,120.14 puana geldi. Endeks Cuma günü haftalık kazancını 2 haftaya genişletmişti.

Minneapolis’teki Wells Capital Management yatırımlar baş stratejisti Jim Paulsen, “Yatırımcılar ekonomik büyümede bir sıçrama olup olmayacağına odaklanmaya başladı. Karamsarlık olmadığı gibi, yersiz bir iyimserlik de söz konusu değil. Bu ikisinin ortasında bir yerlerdeyiz ve piyasalar hala aşırı değerli” şeklinde görüş verdi.

Dolar, Fed’in bu hafta açıklanacak verilerin olumlu çıkması halinde faiz artışına yakınlaşacağı spekülasyonları ile 4 ayın en düşük seviyesinden toparlandı. Fed Nisan toplantısı tutanaklarını 20 Mayıs’ta açıklayacak.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, faiz oranlarının 2016 yılı başına kadar sıfıra yakın tutulması yönündeki çağrısını yineledi. Evans, enflasyonun Fed hedefinden hala uzak seyretmesi dolayısıyla ilk faiz artırımının ardından kademeli bir yükseliş yapılması gerektiğini vurguladı.