Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, bu akşam açıklanacak olan Fed Nisan ayı toplantı tutanaklarının politika yapıcıların faiz artırımına gitmeden önce bekleme taraftarı olduklarını göstermesinin beklenmesi ile birlikte, son üç günde ilk kez değer kazandı.

Fed, ekonominin düzensiz büyüme işaretleri göstermesinin etkisi ile, sıfır seviyesi yakınındaki gösterge faizini ne zaman yükseltmeye başlayacağını tartışıyor. ABD'de bu ay açıklanan perakende satışlar, sanayi üretimi, üretici fiyatları ve gayrısafi yurtiçi hasıla verileri ekonomistlerin beklentilerinin gerisinde kaldı. Salı günü açıklanan konut başlangıçları verisi ise Nisan ayında öncekia ya göre yüzde 20 artış gösterdi.

Tokyo'da Sumitomo Mitsui Trust Asset Management fon yöneticisi Hideaki Kuriki, "Fed faiz artırımını muhtemelen 2016 yılına kadar beklenetecek," dedi ve "Belki de gelecek yıl harekete geçecek" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan düşerek, Tokyo saati ile 13:26'da yüzde 2.27'ye geriledi. Mayıs 2025'te vadesi dolacak yüzde 2.125 faizli tahvillerin fiyatı 5/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 1.56 dolar attarak 98 22/32 seviyesine çıktı.

Morgan Stanley endeksi, ABD merkez bankasının gösterge faizi sıfır seviyesinden yaklaşık 7.5 ay içinde yükselteceğini işaret ediyor.