Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ekonominin ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde bir genişleme göstermesi ve yenin dolar karşısında iki ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından yükselişi 4. güne taşıyor.

Nomura Holdings Inc., 20 milyar yenlik hisse geri alımı yapacağını duyurmasının ardından yüzde 1.8 prim yaptı. Satışlarının yüzde 60’ını Kuzey Amerika’dan elde eden Fuji Heavy Industries Ltd. yüzde 1.7 değerlendi. Lastik üreticisi Bridgestone Corp. yüzde 2.4 artış göstererek ucuzlayan petrolden fayda sağlayan şirketlerde yükselişlere öncülük etti. Takata Corp. yüzde 8.2 geriledi.

Topix endeksi, yüzde 0.5 yükselerek Tokyo saati ile 12:45’te 1,642.05 puan oldu ve Ekim 2007’den bu yana en yüksek kapanışı yapmaya ilerliyor. Endekste bulunan 33 sanayi grubunun 9’u hariç tümü yükseliş gösterdi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.8 artış ile 20,183.77 puana ulaştı. Yen dolar karşısında 120.86 yene gelerek düşüşü 3. güne taşıyor. Yen 20 Mart’tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü.

Gayrisafi yurtiçi hasıla, Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre yıllık bazda yüzde 2.4’lük bir artış gösterdi. Söz konusu büyüme seviyesinin sürdürülebilmesi, tüketicilerin depolarda stoklanan ürünleri satın alıp almamasına bağlı olacak. Bloomberg anketine katılan 28 ekonomistin tahminlerinin medyanı, gayrisafi yurtiçi hasılanın Mart itibarıyla sona eren üç aylık dönemde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.6’lık bir büyüme göstereceğini öngörüyordu.