Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:40'de güncellendi)

Avrupa hisseleri üç haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından telekomünikasyon firmalarındaki yükselişler ve bankalar ile yükselişini 3. güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.3 düşüşün ardından günün sonunda yüzde 0.4 yükselerek 406.42 oldu. Endeks, Avrupa Merkez Bankası İcra Kurulu Üyesi Benoit Coeure’nin Salı günü, “Mayıs ve Haziran’da tahvil alımları artacak” demecinden sonra yüzde 1.7 oranında yükseldi. Endeks dün, Mayıs başlarında kaydedilen iki ayın en düşüğünden yüzde 4.6 ile toparlandı.

AMB'nin parasal genişleme programı, Stoxx 600’ün Nisan'da yıllık yüzde 21 kadar yükselmesine yardımcı oldu. Endeks, daha sonra 6 Mayıs'a kadar euronun güçlenmesiyle yüzde 6.1’lik bir kayıp yaşadı.

Altice SA hisseleri ortaklık anlaşması haberleri doğrultusunda yüzde 12 yükselirken, Vodafone Group Plc yüzde 5.4 yükseldi. Verilen yüksek düzeydeki cezaları ödeyeceğini açıklaması üzerine UBS Group AG yüzde 3.2 artış ve Barclays Plc yüzde 3.4 artış kaydetti.

Londra’daki Nomura International stratejisti Witold Bahrke, “Parasal cepheden gelen pozitif haberler hazmediliyor. Politika yapıcıları piyasalarda uzun süredir şoför koltuğunda. Söz konusu iyileşme, AMB’nin politikası ile doğrudan ilişkili. Bundan sonrası için piyasaların temel ekonomik göstergeleri daha fazla dikkate almasını bekliyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

(19:40'de güncellendi)