Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Christian Mueller-Glissmann ve Peter Oppenheimer dahil olmak üzere Goldman Sachs stratejistleri 20 Mayıs’ta yaptıkları değerlendirmede, ABD’de faiz artırımının Eylül ayındaki FOMC toplantısında geleceği tahmininde bulundular.

Uzmanlar 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizinin 2015 sonunda yüzde 2.75 ve 2016 sonunda yüzde 3.30 seviyesine ulaşacağını belirttiler. 2015 sonu için önceki tahminleri yüzde 2.50 ve 2016 sonu için yüzde 3.00 seviyesindeydi.

Goldman stratejistlerine göre, Fed’in Mart ayında güvercin tutum sergilemesinden bu yana dolardaki yükselişin duraksaması, dolarda yükseliş beklentisi ile açılacak uzun pozisyonların yeniden kurulması için elverişli bir zaman anlamına geliyor.

Uzmanlar, ABD verilerinde ivmelenme beklenmesi ile birlikte doların euro ve yen karşısında yükseleceğine yönelik iddiada bulunulmasını tavsiye ediyor.

Goldman 10 yıl vadeli Almanya tahvil faizinin 2015 yılı sonuna kadar 90 baz puan ve 2016 sonuna kadar 140 baz puana geleceği tahmininde bulunuyor. Önceki beklentisi 50 baz puan idi.

Alman tahvillerdeki satış dalgasını “sağlıklı” bir düzeltme olarak gören Goldman, satışların makro güçler ve teknik faktörler arasında daha uygun bir dengeyi yeniden kurduğunu belirtiyor.