Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, eylemi sürdüren işçilerle yolları ayırmak dışında seçeneğin kalmadığını söyledi.

Eroldu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yaklaşık bir haftalık aranın ardından, Türkiye'nin gururu Tofaş ailesine ve işinize sahip çıkarak, iş barışını tesis etmeniz ve yeniden üretime başlamanız bizleri son derece mutlu etti. Bu sağduyulu yaklaşımınızla hem kendinizi ve ailelerinizi hem sektörümüz hem de ülkemizi önemli kayıpların eşiğinden döndürmüş oldunuz. 15 Mayıs 2015'te saat 16.30'da vardiyasında üretimi durdurup, sonra da 1 numaralı kapı önünde yasal olmayan eylem yapmaya başlayan arkadaşlarımızla gerek 18 Mayıs'ta yaptığımız konuşmada, gerekse 19 Mayıs'ta gönderdiğim yazılı mesajda bu eylemlere son vermelerini, üretmeden kazanmanın mümkün olmadığını çeşitli vesilelerle ifade etmiştim. Aynı görüşmelerde, maddi koşullarda iyileştirme için çalışma yapmak üzere kendilerinden bir ay süre istedim. Bu çerçevede, halen sözümüzün arkasında olduğumu ve çalışmanın bir ay zarfı içinde tamamlanacağını tekrar belirtmek isterim"

Tofaş'taki işçi temsilcilerinden İbrahim Gürkan ise, önce fabrika içinde ardından da fabrika dışında eylem yapan işçilere hitaben açıklama yaptı. Eylemin devam edip etmemesi konusunda herkesin hür iradesiyle karar vermesi gerektiğini dile getiren Gürkan, çıkan kararı üst yönetime bildireceklerini söyledi.

Üst yönetimin toplantı halinde olduğunu belirten Gürkan, kendilerine son bir öneride bulunulduğunu ve bununla ilgili yanıt beklendiğini anlattı. "Artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik" diyen Gürkan, bir daha geri dönmeksizin bir karar vereceklerini, "tamam" ya da "devam" diyeceklerini kaydetti.

AA