Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer İsrail’de yaptığı konuşmada, “Amerikan Merkez Bankasının erken bir faiz arttırımı nın doğurabileceği riskleri göz önünde bulundurduğunu” ifade etti. Öte yandan “gecikmiş bir faiz arttırımının da yeteri kadar etkin olmayacağını” ekledi.

Fischer “Erken ve kademeli mi yoksa geç ve sert bir yükseliş mi daha iyi olabilir, emin değilim. Faizleri sıfır düzeyinden yükselttiğimiz takdirde, bir daha bu seviyeye geri dönmek kolay olmayacaktır” şeklinde görüş bildirdi.

Fed Başkan Yardımcısı “Süreci tarihler üzerinden değil veriler üzerinden değerlendiriyoruz. İlk adım oldukça önemli ve bu konuda yanlış hareket etmek istemiyoruz” diye ekledi.

Mester: Faiz arttırımı  yakın

Öte yandan, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise İzlanda’da gerçekleştirdiği konuşmada, faiz arttırımı hakkında “zamanın yakın” olduğunu belirtti.

Fed’in Haziran ayında gerçekleştireceği toplantıda üyelerin “açık fikirler ile” yer alacağını ekleyen Mester, “Başta istihdam raporu olmak üzere gelecek verilere bakarak karar vereceğiz. Her ihtimalin masada olduğunu düşünüyorum” diye görüş bildirdi.

Mester’in Fed Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) önümüzdeki yıl için oy hakkı bulunuyor.