Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed’in eski başkanı Ben S. Bernanke, “Fed sıkılaştırmaya gittiği zaman bu gerçekten iyi haber olacak” dedi. ABD ekonomisinin büyümeyi sürdürmek için oldukça fazla olanağının olduğunu belirten Bernanke, ABD tüketicilerinin daha iyimser olduğunu dile getirdi.

Çin’in sert iniş yapmasını beklemediğini söyleyen Bernanke, Çin büyümesinde yavaşlamanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Sydney’de konuşan Bernanke, Fed’in 2009’dan bu yana mali dalgalanmaları dengelemeye çalıştığını ve ABD ekonomisinin normal koşullara doğru hareketlendiğini söyledi.

Merkez bankasının faiz oranlarını artırmasının ekonominin güçlendiğine işaret edeceğini kaydeden Bernanke, “Fed faiz artırımı açıklaması yaptığında bu gerçekten iyi haber olacak” dedi.

Bernanke, faiz artırımının 6 yılın ardından para politikasının daha normal bir seviyeye yöneldiği anlamına geleceğini vurguladı. ABD’de hane halklarının “oldukça iyi durumda” olduğunu belirten Bernanke, Tüketici Güveninin normal seviyelere yaklaştığını söyledi.

Fed’in mümkün olduğunca şeffaf olmaya çalıştığını ve iletişimi normalleşme üzerinde kurduğunu belirten Bernanke, “Fed’e dikkat vermek piyasaya kalmış” dedi.

Bernanke Çin büyümesindeki yavaşlamanın emtia fiyatları üzerindeki baskıyı azaltacağını belirtti.