Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası (PBOC), konu ile ilgili bilgi sahibi iki kişinin ifadesine göre, hedefli finansal kurumlara repo satışı yaparak finans sisteminden 10 milyarlarca yuan çekti.

Son 6 haftadır açık piyasa işlemleri (APİ) gerçekleştirmeyen PBOC, konu ile ilgili yorum yapmadı. Para otoritesi, Reuters’in kaynak göstermediği haberine göre, seçilmiş kurumlara son dönemde 7, 14 ve 28 günlük olmak üzere 100 milyar yuandan (16 milyar dolar) fazla değerde kontrat satışı gerçekleştirdi.

Çin’in para piyasası oranları, merkez bankasının faiz oranlarını Kasım ayından bu yana üç kez düşürmesi ve zorunlu karşılık oranlarında bu yıl iki kez indirime gitmesinin ardından geriledi. Çin merkez bankası 2009’dan bu yanan en yavaş büyümeyi gösteren ekonomiyi desteklemeye çalışıyor.

Ulusal Bankalar Arası Fonlama Merkezi’nin ağırlıklı ortalamasına göre bankalar arası fonlama müsaitliğinin göstergesi olan 7 günlük repo faiz oranı bu yıl 302 baz puan veya 3.02 yüzde puan düşerek Şanghay saati ile 14:06’da yüzde 1.93’e indi.