Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İşçilerin sözcülerinden Halil İbrahim Günyeli, bekleyişin sürdüğü fabrikanın yanındaki parkta gazetecilere yaptığı açıklamada, oluşturdukları istek taslağı hakkında Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ile görüştüklerini ancak sonuç elde edemediklerini söyledi.

Görüşmede Yenigün'ün kendilerine işveren teklifini sunduğunu ifade eden Günyeli, "Bunu işçilerimiz kabul etmedi. Bizim öncelikli talebimiz, 27 Nisan'da sendika taleplerinden dolayı işten atılan arkadaşlarımızın geri dönmesi, ikincisi buradaki eylemci arkadaşlarımızın dava açılmadan işe geri dönmesi, üçüncü olarak saat ücretine artı 3 lira zam yapılmasıdır. Ayrıca Türk Metal Sendikası'nın fabrikadan gitmesini talep ettik" diye konuştu.

Günyeli, sendikayı ilk etapta fabrikadan gönderdiklerini, fakat 2017'ye kadar sözleşmeleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bundan dolayı söz hakkı onlarda olacak ama komite kurup söz hakkını üzerimize almaya çalışacağız. Genel Müdür Yenigün'ün bugünkü görüşmede Tofaş ve OYAK Renault'un teklifine ek olarak işçiye bir kereye mahsus bin lira verilmesini önerdi. İşçiler, bin lirayı kabul etmedi. Biz kalıcı bir şey olmasını istiyoruz. Bugün baro başkanımızla görüşme talebi iyi niyet göstergesi olarak gitti. Haydar Bey'in, 'söylediklerim üzerine bir şey koyamam' dediğini öğrendik. İşçiler olarak bütün adımları biz attık, iyi niyetimizi gösterdik, şimdi karşı taraftan iyi niyet göstergesi olarak taslağımıza cevap bekliyoruz." 

İşçilerden Hakan Cömert de Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe'nin kendilerini odasına çağırarak talepleri dinlediğini, yönetimle işçiler arasında arabuluculuk yapmak istediğini kendilerine ilettiğini anlattı.

Gökçe'nin fabrika yönetimiyle görüşmesinde aynı tekliflerin dile getirildiğini belirten Cömert, çözüm için karşı tarafın adım atmadığını iddia etti.

AA