Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, bölgesel gösterge endeksin 2015’in ilk aylık kaybını azaltması ile birlikte yükseliş gösteriyor. Kamu hizmetleri şirketleri ve tüketici hisseleri kazançlara öncülük ediyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 09:02’de 151.53 puana geldi ve Mayıs ayında yüzde 1.1’lik düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Şanghay Bileşik Endeksi Perşembe günü yüzde 6.5 gerileyerek 19 Ocak’tan bu yana en sert düşüşü gösterdi. Çin’de aracılık kuruluşları, hükümetin hisse senetlerindeki ralliyi yavaşlatıcı önlemler alacağı spekülasyonu ile kredi işlem kurallarını sıkılaştırdı.

Güney Kore’de Kospi Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Avustralya’da S&P/ASX 200 yüzde 0.2 yükseldi. Yeni Zelanda’da NZX 50 Endeksi yüzde 0.5 arttı.

Japonya’da hana halkı harcamaları düşerken, insanlar işgücü piyasasını terk etti ve merkez bankasının enflasyon göstergesi sıfıra yavaşladı. Taze gıda ve geçtiğimiz yılki satış vergisi etkileri hariç tüketici fiyatları, Cuma günü açıklanan resmi verilere göre, Nisan ayında bir yıl önceye göre değişiklik göstermedi. Hane halkı harcamaları beklenmedik şekilde yüzde 1.3 gerilerken, sanayi üretimi bir yıl önceye göre daha düşük seviyede. Bir yıl önce gerçekleştirilen vergi artışı resesyonu tetiklemişti.