Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Yunanistan’ın temerrüde düşme riskinin güvenli varlık talebini desteklemesi ile yükseliyor. ABD tahvil faizleri 1 haftanın en düşük seviyesine yöneldi.

Yunanistan ve kreditörler arasında Brüksel'de yapılan son dakika görüşmeleri Pazar günü yalnızca 45 dakikanın ardından anlaşmazlıkla sonuçlandı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun konu ile ilgili açıklamasının ardından tahvil ve bonolar yükseliş gösterdi. Yunanistan’ın finansal yardımına en büyük katkıyı sağlayan Almanya’nın kanun yapıcıları, borç yüklü Yunanistan’ın eurodan çıkma riski ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulundular.

Tokyo’daki SMBC Nikko Securities Inc. kıdemli piyasa ekonomistlerinden Hiroki Shimazu, “Atmosfer ABD Hazine tahvili piyasasını destekliyor. Kaliteye kaçış olduğunu görüyoruz. Grexit riski yükseldi” dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 5 baz puan düşerek Tokyo saati ile 11:47’de yüzde 2.35’e geldi. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 13/32 veya 1,000 nominal değerde 98 2/32 oldu

Tahvil faizi Cuma günü yüzde 2.33 ile 5 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.