Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan, hükümet temsilcileri ile kreditörler arasında Pazar günü yapılan müzakerelerden olumlu sonuç çıkmamasının ardından ülkenin kaderini belirleyebilecek öneme sahip bir haftaya giriyor.

Euro, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Brüksel’de gerçekleşen görüşmelerin başarısız geçtiği açıklaması yapması ile geriledi. Yunanistan ve kreditörler arasında Brüksel'de yapılan son dakika görüşmeleri yalnızca 45 dakikanın ardından anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Yunanistan, Pazar günkü başarısızlığın ardından 18 Haziran’da Lüksemburg’da Euro Bölgesi maliye bakanları (Euro Grup) ile gerçekleştirilecek toplantıya hazırlanıyor. Perşembe günü yapılacak toplantı, Yunanistan’ın temerrütten kaçınması ve Euro Bölgesi’nde kalması ile ilgili ülkenin kaderini belirleyecek sonuçlar çıkabilir.

Euro dolar karşısında, anlaşma sağlanamadığı haberinin ardından Pazartesi günü Yeni Zelanda’da yüzde 0.4 değer kaybederek 1.1219 dolardan işlem gördü.

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada ''Biraz ilerleme sağlansa da, bu toplantıda ihtiyaç duyulan son adım atılamadı. Artık görüşmeler Eurogroup'da sürecek'' denildi.