Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Spekülatörler, OPEC’in en büyük üyelerinin rekor seviyede üretim gerçekleştirmeleri ile petrolde yükseliş beklentisiyle açtıkları uzun pozisyon sayısını 8 haftanın en düşük seviyesine indirdiler.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre hedge fonları, Batı Teksas türü ham petrolde (WTI) açtıkları net uzun pozisyonları 9 Haziran’da sona eren 7 günlük dönemde yüzde 3.7 azalttılar. Uzun pozisyonlar 5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre (UEA) Suudi Arabistan, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri rekor seviyede petrol üretimi gerçekleştiriyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC) bu ay aldığı karar ile üretim hedefini sabit tuttu. Ancak OPEC bir yıldan uzun bir süredir hedefinin üzerinde üretim gerçekleştiriyor. UEA, OPEC dışı ülkelerden gelecek arz ile ilgili tahminini yükselterek arz fazlasının yakın zamanda hafiflemeyeceğine işaret etti.

WTI petrolde net uzun pozisyonlar 9,106 gerileyerek 235,520’ye indi. Uzun pozisyonlar yüzde 3.2 düşüş ile 294.157’ye inerken, kısa pozisyonlar yüzde 1.1 geriledi.