Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, regülatörlerin kredili işlemlere sınırlama getireceği ve yeni hisse satışlarının fonları var olan hisselerden uzaklaştıracağı endişeleri ile geriliyor. Gösterge endeks, 7 yılın en yüksek seviyesinden düşüş gösteriyor.

Citic Securities Co. ve Haitong Securities Co., menkul değer regülatörünün aracılık kurumlarına kredili işlemler ile ilgili sınırlanma getirmeyi planladığını açıklamasının ardından en az yüzde 1.3 değer kaybetti. Küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu ChiNext endeksi, yüzde 3.5 geriledi. 25 şirketin ilk halka arzlarını gerçekleştirecek olması Ocak 2014’ten bu yana en büyük miktarda fonu kilitleyebilir. Hundsun Technologies Inc. yüzde 10 düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.3 gerileyerek yerel saat ile 13:09’da 5,099.67 puan oldu. Endeks 28 Mayıs’tan bu yana en sert düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Çin Menkul Değerler Regülasyon Komisyonu Cuma günü yaptığı açıklama ile aracılık kuruluşlarının kredili işlemleri ve açığa satışları sınırlandırmaları gerektiğini belirtti. Bloomberg anketine göre ilk halka arzlar 6.68 trilyon yuan (1.08 trilyon dolar) likiditeyi dondurabilir.