Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Yunanistan hükümetini, uluslararası kreditörlerinin tekliflerini halkına yanlış aktarmakla suçladı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le bir araya gelen AB Komisyonu Başkanı, düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın AB'nin kendilerine sunduğu teklifleri Yunan halkına farklı aktardığını söyledi.

"Tsipras, kendisine söylediklerimi halkına farklı aktarmıştır" diyen Juncker, sağlıkta ve elektrikte vergileri artırma taraftarı olmadığını ve Tsipras'ın da bunu bildiğini belirtti.

"Yunanistan hükümeti umrumda değil, önemli olan Yunan halkı" diye konuşan Juncker, Tsipras hükümeti halka AB komisyonunun gerçek tekliflerini anlatsa Yunanistan'la müzakerelerin daha kolay olacağını savundu.

Yunanistan Başbakanı Tsipras, partisi SYRIZA'nın meclis grup toplantısında, kreditörlerin kendilerinden yüksek maaş kesintileri ile sağlık ve elektrikte vergi artışı yapmalarını talep ettiğini söylemişti. Tsipras, Avrupalı kurumları Yunanistan'dan mantık dışı taleplerde bulunarak hükümeti ve Yunan halkını küçük düşürmeye çalışmakla suçlamıştı.

AA