Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:15'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın yardım görüşmelerinde tıkanıklığın derinleşmesi ile birlikte değer kaybetti. ABD endeks vadeli kontratları, yatırımcılar Fed'den faiz artırımlarının zamanlaması konusunda işaretler beklerken kazançlarını geri verdi. Petrol ve tahıl ürünleri, emtia grubundaki kazançlara öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Yunanistan konusundaki çözümsüzlüğün sürmesi ile birlikte, New York saati ile 07:46'da yüzde 0.7 aşağıda seyrediyordu. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1'den az bir yükseliş gösterdi. İtalya ve İspanya tahvilleri kazançlarını geri verdi. Sterlin, İngiltere'de ücretlerin beklenenden daha fazla artması ile birlikte dört haftanın en yükseğine çıktı. Buğday, mısır ve soya fasulyesi, yağmurların ekimi geciktirmesinin ardından yükseldi. Petrol yükselişini ikinci güne taşıdı. 

Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ba son günde bir anlaşmaya varılamayacağını söylediğini kaydetti ve iki parlamenter, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin parlamentoya hükümetin Yunanistan konusunda bir anlaşma olmaması durumunda ortaya çıkabilecek bulaşma için planla hazırlamakta olduklarını söylediğini ifade etti.

Fed Başkanı Janet Yellen, dün başlayan iki günlük toplantıyı bu akşam sona erdirecek. Karışık ABD verileri ve Yunanistan sorununa çözüm bulunamaması, Fed'in faiz artırımı kararını daha karmaşık hale getirebilir.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. yatırım strateji müdürü Shane Oliver, "Yellen, Yunanistan'ın durumundan dolayı, muhtemelen fazla şahin bir tutum almayacak," dedi.

(15:15'te güncellendi)