Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis  Stournaras, "Görüşmelerin sonuçsuz kalması, eurodan çıkışa neden olabilir" dedi.

Stournaras, "Kreditörlerle anlaşma olası risklerin önüne geçer. Kreditörlerle anlaşma tarihi bir gereklilik" ifadelerini kullandı.

Stournaras, kreditörlerle anlaşmanın tarihi nitelik taşıdığını belirterek, "Anlaşma sağlanamazsa Yunanistan'ın Euro Bölgesi dışında kalması söz konusu olabilir" dedi. Merkez bankası başkanı, risklerin önüne geçilmesi için anlaşmanın zorunlu olduğunu ifade etti.

Temel önceliğin Yunanistan için olumlu küresel çevreden yarar sağlamak için ortam yaratmak olduğunu vurgulayan Stournaras, "AB'li ortaklar anlaşmada daha ayrıntılı bir şekilde borç rahatlatmasına yoğunlaşmalı. Kredi riski bir an önce önlenmeli" dedi.

Stournaras, ana konularda uzlaşma sağlanmış gözüktüğünü, çözülemeyen az sorun kaldığını sözlerine ekledi. Stournaras, mevduatlardan Ekim-Nisan döneminde yaklaşık 30 milyar euro çıkış olduğunu hatırlatırken, "Mevduatlardan çıkış olması bankacılık sistemindeki borç verme kapasitesini sıkıştırdı" diye konuştu.

Stournaras ekonomik yavaşlamanın ikinci çeyrekte artacağını ve resesyonun yenilenme riskinin olduğunu kaydetti.