Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

İngiltere’de işsizlik 2008’den bu yana en düşük seviyede sabit kaldı. Ücret artışları ekonomist beklentilerinin üzerinde artış göstererek işgücü piyasasının ivme kazandığına işaret etti.

Uluslararası İşgücü Organizasyonu metoduna göre hesaplanan işsizlik Nisan ayı itibarıyla üç aylık dönemde 43,000 düşerek 1.81 milyona indi. Ulusal İstatistik Kurumu’nun Çarşamba günü açıkladığı verilere göre işsizlik oranı aynı dönemde yüzde 5.5 seviyesinde kaldı. Total ücretler yüzde 2.7 ile Ağustos 2011’den bu yana en büyük artışı kaydetti.

Gelişme gösteren işgücü piyasası tüketici harcamalarını destekliyor. Ancak ihracat sıkıntılı bir dönemde geçiyor. Enflasyonun sıfıra yakın seyretmesi ile birlikte İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını artırmada acele etmeyeceği sinyali verdi. Para piyasaları politika yapıcıların gösterge faizi bir sene daha yüzde 0.5’te tutacağı tahmininde bulunuyor.

Bonuslar hariç ücret artışı Nisan ayı itibarıyla üç ay aylık dönemde yüzde 2.7 ile Şubat 2009’dan bu yana en hızlı ivmelenmeyi gösterdi.