Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BOE), ekonomi ve enflasyonu olumsuz etkileyen faktörlerin ortadan kalkmaya başladığını belirtti. BOE yetkilileri acil durum politika düzenlemelerine devam etme ihtiyacını değerlendirdiler.

İngiltere merkez bankası, politika faiz ve varlık alım programını değiştirmeme kararını oybirliğiyle aldı. Banka gösterge faiz oranını yüzde 0.5 ile rekor düşük seviyede sabit tuttu. BOE toplantı tutanaklarında, faiz oranlarında kademeli artış olacağı kaydedilirken, "Faiz kararları diğer merkez bankalarının kararıyla belirlenmeyecek" ifadesi yer aldı.

Haziran ayı toplantı tutanaklarında, Para Politikası Komitesi (MPC), fiyat artışını sınırlandıran faktörlerin dağılabileceği vurgusu yaptı.

MPC, “Büyümeye olumsuz etki eden etmenler hafiflemeye başladı. Bu faktörler zamanla daha da zayıfladıkça, ekonomiyi normal kapasitesinde çalışır halde tutmak ve enflasyonu hedefte tutmak için gerekli faiz oranı artmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Sterlin İngiltere’de ücret artışlarının ivmelendiğini gösteren verinin ardından güçlendi. İşsizlik 2008’den bu yana en düşük seviyede sabit kaldı.

Sterlin dolar karşısında yükselişini 4. güne taşıyor. Sterlin yüzde 0.4 ralli yaparak Londra saati ile 09:31’de 1.5711 dolardan işlem gördü.