Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İktidarda bulunan Sosyalist Parti ve diğer politik isimlerden oluşan bir grup kanun yapıcı, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’a Yunanistan’a Avrupalı kreditörleri tarafından yapılan finansal şantajı sonlandırması için çağrı yapıldı.

Hollande’ye gönderilen açık mektupta kanun yapıcılar, “Fransa’nın mesajı durum bu iken kuralların uysal bir hatırlatıcısı olamaz. Sizden Euro Grup ve Yunan politika otoriteleri arasındaki çatışmanın çözülmesi için inisiyatif almanızı istiyoruz” ifadelerini kullandılar. Mektup Fransa Komnünist Partisi’nin web sitesinde yayımlandı.

Söz konusu mektup, Hollande’nin Yunanistan krizinin çözülmesi adına yurtiçinde karşı karşıya kaldığı politik baskıya işaret ediyor. Avrupa’nın en borç yüklü ülkesi Yunanistan temerrüde düşmenin eşiğinde ve kısa zamanda kreditörlerle anlaşma sağlaması gerekiyor.

Sosyalist Pouria Amirshahi ve Fanelie Carrey-Conte’nin de aralarında bulunduğu Fransız kanun yapıcılar, Hollande’nin Yunan halkının tarafında yer alması gerektiğini belirttiler. Kanun yapıcılar, “Yunan yetkililer tarafından ülkedeki insanı krize yönelik alınan sağlıklı önemlere net bir şekilde destek verin. Yunan borçlarının yeniden yapılandırılması prensibini kabul edin” ifadelerini kullandılar.