Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Avrupa'da Yunanistan konusunda yapılacak acil toplantı öncesi, teknoloji ve hizmet şirketleride yaşanan yükseliş sonrası, iki haftanın en yüksek seviyesine yaklaştı. Güney Kore wonu ise dört haftanın en güçlü seviyesine ilerliyor.

Hon Hai Precision, Tayvan hisse senetlerinin iki ayın en sert düşüşünü kaydetmeleri ile yüzde 2,8 geriledi. Korea Electric Seul'de yüzde 4,4 artışla, hizmet şirketlerini yukarı taşıdı. Hindistan hisse senetleri, yükselişi yedinci güne taşıyarak, dört ayın en büyük rallisine yaklaştı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0,7 yükselerek, Hong Kong saati ile 981,03 oldu. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, iki gün üst üste düzenlenen zirve için Brüksel'e gidiyor. Acil zirvede Yunanistan'ın eurodaki geleceğine ilişkin bir karar çıkabilir.

Cakarta'daki PT Samuel Aset Manajemen Başkanı Agus Yanuar "Bu görüşme Yunanistan'ın eurodaki geleceği açısından kritik öneme sahip. Ancak gelişen piyasa hisselerinin geneli için fazla önemli olmayabilir" yorumlarında bulundu.