Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:50’de güncellendi)

Euro dolar karşısında dalgalanırken, yatırımcılarda Yunanistan’ın borç teklifi ile ilgili görülen ilk iyimserlik yerini bekle-gör yaklaşımı hakim. AB liderleri Pazartesi günü Brüksel’de bir araya gelerek, Yunanistan krizine çözüm arıyorlar.

JPMorgan Chase & Co. küresel piyasaların, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’ndeki geleceğini tayin edebilecek AB Zirvesi öncesinde paniklemesi için büyük bir neden olmadığını belirtti. Yunanistan’ın sunduğu yeni teklifi AB Komisyonu sözcüsü Martin Selmayr tarafından, “ilerleme için iyi bir temel” olarak tanımlandı.

Londra’daki Rabobank International kıdemli Döviz stratejisti Jane Foley, “Kısa vadede euro için saatlik hareketleri tahmin etmek oldukça güç. Anlaşma sağlanırda euroda yukarı yönlü bir refleks hareket göreceğiz. Ardından paranın daha riskli varlıklara aksaması ile euroda tekrar aşağı yönlü hareket gelebilir” dedi.

Euro dolar karşısında, erken saatlerde 1.1404 dolara yükselmesinin ardından yüzde 0.5 zayıflayarak New York saati ile 06:47’de 1.1350 dolardan alıcı buldu. Euro yen karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 139.49 yene geldi. Yen dolar karşısında yüzde 0.3 gerileyerek 123.11 yen oldu.

Euronun dolar karşısında volatilitesi aylık bazda 0.03 yüzde puanı düşerek yüzde 12.48 seviyesine geldi.

(14:50’de güncellendi)