Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Tsipras, AB liderlerinin Brüksel’de bir araya gelmesi ile birlikte anlaşmaya varmak için zamanın geldiğini söyledi.

Tsipras, kreditörlerle anlaşmaya varma zamanının geldiğini belirtti. Tsipras’ın fonlama çıkmazını sona erdirmek için sunduğu son teklif, Avrupa yetkililerinin Pazartesi günü gerçekleştirecekleri zirvesi öncesinde ihtiyatlı bir iyimserlik sağladı.

Tsipras, toplantı öncesinde Avrupa Birliği Komisyonu Jean-Claude Juncker ile birlikte gazetecilere değerlendirmeler yaptı. Yunanistan Başbakanı, “Finansal olarak sürdürülebilir bir anlaşma sağlanmasını hedefleyen tartışmaların yapılacağı zamana geliyoruz” dedi.

Bir Yunanistan hükümet yetkilisinin verdiği bilgilere göre Tsipras’ın sunduğu yeni plan, erken emeklilik opsiyonlarını gelecek yıl elimine etmeyi, satış vergisini artırmayı, orta ve yüksek gelirli kesime vergilerin artırılması ve 500,000 eurodan (568,000 dolar) fazla yıllık net gelire sahip şirketler için vergi uygulanmasını içeriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, zirve öncesinde gazetecilere, “Almanya ve Fransa Yunanistan’ı Euro Bölgesi’nde tutmak için her şeyi yapıyor. Eğer bu akşam tam bir uzlaşıya varamazsak en azından önümüzdeki günlerde bir uzlaşı sağlanması için temeller atılmalı” diye konuştu.