Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:40'da güncellendi)

ABD hisseleri günü Yunanistan müzakereleri ile yükselirken, S&P 500 Endeksi rekora doğru ilerliyor. Cigna Corp. ve Williams Cos. hisseleri birleşme haberleri doğrultusunda yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 14:30’de yüzde 0,6 artış ile 2,122.64 puana geldi ve tüm zamanlar rekorunun yüzde 1 gerisinde seyrediyor. Dow Jones Endeksi 101.03 puan veya yüzde 0.6 yükselerek 18,116.98 puana gelirken, Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 0.6 yükseliş ile rekor kırdı.

Londra’daki Robert W. Baird & Co. hisseler başkan yardımcısı Patrick Spencer, “Mevcut aşama görünüm daha fazla cesaret verici nitelikte. Yunanistan müzakerelerinde bir anlaşmaya varılması piyasayı daha stabil hale getirecektir” yorumunda bulundu.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Martin Selmayr Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın teklifinin ilerleme için “iyi bir dayanak” olacağını söyledi. Yunanistan Başkanı Tsipras, reform kapsamında yaptıkları son teklifin olumlu karşılanması üzerine Avrupa liderleri ile görüşüyor.

Cigna hisseleri, Anthem Inc.’in 47 milyar dolarlık teklifini yetersiz bularak reddetmesi ile yüzde 5.5 yükseldi. Williams Cos. hisseleri ise Kelcy Warren tarafından yapılan 48 milyar dolarlık teklifi reddetmesi üzerine yüzde 24 yükseldi.

(21:40'da güncellendi)