Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri ile diğer gelişmiş ülke tahvilleri arasındaki faiz farkı bir haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. Faiz farkının açılmasında Yunanistan ve kreditörleri arasında anlaşma olacağı iyimserliğinin güvenli varlık olarak görülen ABD tahvillerine talebi düşürmesi etkili oldu.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili, diğer G-7 ülke tahvillerinin ortalamasından 95 baz puan yüksek getiri sağlıyor. Avrupalı yetkililer, Yunan hükümetinin müzakerelerde ciddileştiği konusunda fikir birliği sağladı. ABD Hazine tahvilleri, 6 haftanın en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından Salı günü yükselişi ikinci güne taşıyor.

National Australia Bank Ltd. piyasa araştırmaları müdürü Peter Jolly, “Uçurumun kıyısından döndük. ABD Hazine tahvilleri dahil olmak üzere geleneksel güvenli varlık grubu, Yunanistan endişelerinden fayda sağladı” dedi.

 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili 1 baz puan yükselerek Tokyo saati ile 11:39’da yüzde 2.38 seviyesine geldi. Tahvil faizi Pazartesi günü 12 baz puan artış göstermişti. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 2/32 veya 1,000 dolar nominal değerde4 63 sent gerileyerek 97 3/4 seviyesine geldi.