Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Arçelik AŞ'den yapılan açıklamaya göre, şirket, global Ar-Ge ağını genişletmeye devam ediyor. Arçelik AŞ, Tayvan'dan sonra yurt dışındaki ikinci Ar-Ge merkezini Birleşik Krallık'ta Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Trinity College'ın yönettiği Cambridge Science Park'ta açıyor.

Yeni Ar-Ge merkezi, yazılım tasarımı, yeni malzemeler, ileri üretim teknolojileri öncelikli olmak üzere beyaz eşya alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak konularda araştırma geliştirme faaliyetleri yürütecek.

"Güçlü markaların arkasında güçlü teknoloji yatıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Birleşik Krallık'taki Ar-Ge merkezinde yürütülecek araştırma geliştirme faaliyetleri ile uluslararası Ar-Ge işbirliklerini daha da geliştireceklerini ve global teknoloji ekosistemine daha yakın olacaklarını ifade etti. Arçelik'in başarılı konumundaki en önemli faktörlerden birinin, sahip olduğu Ar-Ge gücü ve bununla birlikte gelen teknolojik yetkinlikleri olduğunu vurgulayan Bulgurlu, şöyle devam etti:

"Arçelik, Ar-Ge donanımı sayesinde rekabette öne çıkan, dünya standartlarında ve özgün teknolojiye sahip ürünler geliştirmeye ve küresel varlığını artırmaya devam ediyor. Güçlü markaların arkasında güçlü teknoloji ve inovatif yaklaşımlar yatıyor. Ar-Ge yetkinliklerimiz ile dünyada her pazara güvenle girebiliyor, tüketici ihtiyaç ve beklentilerine uygun özellikte ürün sunabiliyoruz.

Arçelik, bugün Türkiye'nin patent lideri ve Dünya Fikri Haklar Örgütü'nde en çok Uluslararası Patent başvurusuna sahip ilk 200 şirket arasındaki tek Türk şirketi. Kendi geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojilerle küresel platformda iddialı bir konuma sahibiz. Ar-Ge her zaman önceliğimiz olmaya devam edecek. Ar-Ge yolculuğu bizim için hiç bitmeyecek bir yolculuktur. Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımların Arçelik'in geleceğine yapılan yatırımlar olduğunun bilincindeyiz."

Bulgurlu, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı'nın (UKTI) projeye en başından bu yana destek verdiğini belirterek, destekleri için ajansa teşekkür etti. Beko markasının, Birleşik Krallık beyaz eşya pazarında iddialı bir oyuncu olduğunu kanıtladığını ifade eden Bulgurlu, "Ar-Ge merkezimizin kuruluşu, Birleşik Krallık'taki mevcut konumumuzu daha da güçlendirecek önemli bir adımdır" değerlendirmesinde bulundu.

AA