Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Borsa İstanbul'da pay piyasaları önceki kapanışa göre 375,50 puan artarken, toplam işlem hacmi 2,6 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1,08 değer kazanırken, holding endeksi ise yüzde 0,04 değer kaybetti. En fazla kazandıran sektör yüzde 4,50 ile "bilişim" oldu.

Güne, dünkü sert düşüşün ardından yine negatif başlayan BIST 100 endeksi, ilk seansta en düşük 77.726,17 puana kadar geriledi. Analistlerin güçlü destek olarak nitelendirdikleri 77.500 seviyesinin üzerinde özellikle banka pay piyasalarında etkili olan tepki alımları ile kayıplarını telafi ederek artıya geçen endeks en yüksek 79.256,36 puanı gördü.

Analistler, Avro Bölgesi'nde açıklanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endekslerinin (PMI) beklentilerin hafif altında kalması ve ABD'de açıklanan konut satışları verisinin beklentileri karşılamaması nedeniyle dolar endeksinin dalgalı bir seyir izlediğini belirtiyor. Gün içinde 1,5 ayın en yüksek seviyesi olan 2,7534'ü gören Dolar/TL 2,74 seviyelerinde dengelenirken, avro/dolar paritesi de 1,09 - 1,10 bandında dalgalı bir seyir izledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Finansal Kuruluşlar Direktörü Lindsey Liddell'in, Türk bankalarının sermaye piyasalarına erişiminin olumlu şekilde devam etmesini beklediklerini söylemesinin ardından bankacılık sektöründe alımların güçlendiğini aktaran analistler, BIST 100 endeksinin 77.500 seviyesinin destek, 80.100 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.

Analistler, gelecek hafta ABD Merkez Bankası (Fed) kararları ve hareketlenecek veri takviminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, yurt içinde ise koalisyon görüşmelerinin odak noktasında olmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

AA