Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13.00'de güncellendi)

Çin’in büyüme endişeleri ve diğer gelişen piyasalar, Avrupalı maden ve kimya şirketlerini aşağı çekerken Stoxx Europe 600 Endeksi iki günlük kazanç serisini sürdürüyor.

Gösterge endeksi, yüzde 1 gerileyerek Londra saati ile 09.36’da 383.77 puana geldi. Petrol ve doğalgaz üreticileri düşüş gösterirken, kimya şirketleri düşüşü dördüncü güne taşıdı. Ham madde şirketleri düşüşe öncülük etti. İşlem hacmi 30 günlük ortalamasından yüzde 13 aşağıda seyretti.

Avrupa emtia üreticileri 2002’den beri daha geniş piyasalar karşısında en düşük seviyeden işlem görüyor.

Londra merkezli Deutsche Bank AG Başkan Yardımcısı Nick Lawson, “Yatırımcıların hangi noktada adım atacaklarını görmek şaşırtıcı olacak. Piyasa büyüme ve deflasyondan kazanca doğru ilerlerken otomobil, endüstri ve kimya üreticileri de geri kalmayacak. Bunu  geçen hafta PBOC’nin girişimi sonrasında gördük”

Çin Merkez Bankası’nın yuanı devalüe etmesinden bu yana, yatırımcıların emtiadan otomobile kayan talebe etkisi konusunda ihtiyatlı davranması Stoxx 600 Endeksi’ni yüzde 4 aşağı çekti. Bloomberg ham madde endeksi Şubat 2002’den beri en düşük seviyede seyrediyor.

(13.00'de güncellendi)