Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırım bankası Morgan Stanley’e göre, yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak olan Fed tutanaklarını yetkililerin Eylül’de faiz oranlarını arttıracağına işaret olarak görürlerse, ABD 2 yıl vadeli tahvil faizleri 2011’den bu yana en yüksek seviyeye erişebilir.

İki yıllık tahviller, Fed'in Haziran 2006’dan bu yana ilk kez gösterge faiz oranını arttırmaya yönelik girişimiyle bu ay daha uzun vadeli tahvillerden daha kötü performans gösterdi. Fed 28-29 Temmuz Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarını yayımlayacak.

Morgan Stanley analistlerinden Matthew Hornbach, “Yatırımcılar Çarşamba günü yayımlanacak olan FOMC tutanaklarına Eylül ayında gerçekleşebilecek artışa bir işaret olarak bakarlarsa, iki yıllık ve beş yıllık tahvillere satış gelebilir” şeklinde konuştu.

Analistler, Fed'in faiz artışları için farklı bir yol izlemesi halinde, iki yıllık faizlerin 5 baz puan artabileceğini ve 5 yıllık faiz tahvilleri için 13 baz puanlık artış olabileceğini söylüyor.

Bloomberg BondTrader verilerine göre, ABD iki yıllık tahvil faizi yüzde New York saati ile 07:08’de yüzde 0.72 oldu. Temmuz 2017 vadeli yüzde 0.625 faizli tahvilin fiyatı 99 26/32 oldu. Faiz 2011 Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye gelerek 5 Ağustos’ta yüzde 0.76’ya tırmandı.

Beş yıllık faiz yüzde 1.58 ile yatay seyretti ve gösterge 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2.19 seviyesindeydi.