Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Siirt'in Şirvan-Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucunda 8 askerin şehit olması ile ilgili açıklama yaptı.

Bahçeli, "Türk milleti peş peşe gelen acı ve kara haberlerle sarsılmaktadır. Felaket ve musibetler Türkiye'yi çembere almakta, köşeye sıkıştırmaktadır. Yıkım ve çözülme projelerine bel bağlayan müzakere ortakları ülkemizi kanlı bir mecraya elbirliğiyle taşımışlardır. Süreç ihanetiyle derlenip toparlanan, silahlanıp militan takviyesi yapan kiralık cinayet örgütü PKK tam bir ölüm ve şiddet makinesine dönüşmüştür. Artık sözün bittiği, her türlü mazeretin tükendiği noktaya kayıplar eşliğinde gelinmiştir. Terör Türkiye'yi acımasızca vurmakta, Türk milletine ağır bir fatura çıkarmaktadır. Bugün, Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen TSK unsurlarına düzenlenen hain saldırı yüreklere ateş düşürmüştür" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN BUGÜNKÜ ORTAMDA SEÇİME GİTMESİ İÇ SAVAŞIN FİTİLİNİ ATEŞLEYEBİLECEKTİR"

"Türkiye'nin bugünkü şart ve ortamında seçime gitmesi iç savaşın fitilini ateşleyebilecektir" değerlendirmesini yapan Bahçeli, "Bu itibarla seçimlerin yenilenmesi hususu mutlaka gözden geçirilmeli, ilaveten Türkiye sağlıklı ve istikralı güvenlik şartlarına kavuşturulmalıdır" dedi.

Bahçeli şunları kaydetti:
"Tehdit haddinden fazladır. Sarayda kurulan kürsülerde zehir kusan, nefret yağdıran, iktidar hesaplarıyla tarafsızlığını ve meşruiyetini ahlaken kaybeden Recep Tayyip Erdoğan'ın terörün artan ve azan tablosundaki payı azımsanamayacak düzeydedir. Analar ağlamayacak tezinden ne mutlu şehit anaları aşamasına gelen, şehit tabutunun başında yüzü kızarmadan hamaset nutukları atan Erdoğan'ın günahı büyüktür. Öcalan ve Erdoğan'ın kurduğu pazarlık masaları ocakları söndürmüştür. AKP-HDP-PKK dayanışması ve münasebeti analarımızın feryadına yol açmıştır. Bu acıklı, ama açık gerçekleri aziz milletimiz mutlaka idrak etmelidir. Muhtarlarla mutat hale gelen toplantıları muhalefete hakaret ve kutuplaşmayı yaygınlaştırma seanslarına çeviren Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı tartışmalı hale gelmiştir. Erdoğan badiresi ve kumpası çizmeyi aşmıştır. Türkiye Erdoğan ve PKK'nın iki taraflı daralan fiili durumuyla ateş altına alınmıştır. Ya bu kuşatma yarılacak ya da Türkiye'miz paramparça olacaktır.

..Bu çerçevede en başta Sayın Ahmet Davutoğlu'na büyük sorumluluklar düşmektedir. Türkiye kavrulup yangın yerine dönmüşken, hala iktidar çetelesi tutmak, hala siyasi hedef peşinde koşmak geleceğimizi karanlığa havale etmekten farksızdır.

Terörün zirve yaptığı şu günkü şartlarda Milli Güvenlik Kurulu olağanüstü toplanmalıdır. Ayrıca Anayasa'nın 122. Maddesine uygun olacak şekilde, şiddet ve dehşet manzaralarının olduğu il ve ilçeleri de kapsayacak ölçüde ülkemizin bir bölümünü mutlaka sıkıyönetim tedbirleriyle emniyete almak zorunludur" açıklamasında bulundu.