Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Fed’in faiz artırımını erteleyebileceği ihtimalinin tahvilleri desteklemesi ile bu yıl ilk kez üst üste 2 ay yükseliş göstermeye hazırlanıyor.

10 yıl vadeli ABD tahvilleri ralliyi korurken, faizler aşağı yönlü ilerliyor. Traderlar, Fed’in faizleri gelecek ay artıracağı yönündeki iddiaları azalttı. Gerileyen petrol fiyatları enflasyon görünümünü aşağı çekiyor ve sabit getirili menkul değere talebi artırıyor. Avustralya ve Japonya tahvilleri Perşembe günü yükseliş gösteriyor.

Fed, Temmuz ayı toplantısına ait toplantı tutanaklarını Çarşamba günü açıkladı. Tutanaklara göre politika yapıcılar, 2006’dan bu yana ilk kez gerçekleştirilecek faiz artırımı için koşulların yerine getirildiğine henüz kanaat getirmiş değil. Ancak öte yandan o noktaya yaklaşıldığı belirtildi. Tutanaklar, yetkililerin Eylül veya Aralık’ta yapılacak bir faiz artırımını desteklediklerine yönelik net bir ifade içermedi.

Tokyo’daki SMBC Nikko Securities Inc. faiz stratejistilerinden Souichi Takeyama, “Eylül beklentileri düşüş gösterdi. Öte yandan Eylül ayı ihtimalini ortadan kaldıracak herhangi bir şey yok ancak Çin ve gerileyen petrol fiyatları ile ilgili endişeler bulunuyor” dedi.

 10 yıl vadeli ABD gösterge tahvil faizi Tokyo saati ile 13.32’de yüzde 2.12’de yatay bir seyir izledi. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 98 30/32 seviyesinde.

10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizi 9 baz puan düşerek yüzde 2.65 oldu. Japonya tahvil faizi 1 1/2 gerileyerek yüzde 0.36’ya indi.