Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı endişelerinin yoğunlaşması ile değer kaybediyor. Topix Endeksi, ABD hisselerinde 500 milyar dolarlık düşüş görülmesini takiben 10 ayın en kötü haftalık kaybını göstermeye hazırlanıyor.

Büyük ölçekli hisse senetleri Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Toyota Motor Corp. ve Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., Topix’teki en büyük düşüşleri gösterdi. Takeda Pharmaceutical Co. yüzde 3 değer kaybetti. Kuroda Electric Co. yüzde 10 geriledi. Nikkei 225 Stock Average’de sadece beş hisse senedi yükseliş gösterdi.

Topix Endeksi, yüzde 2.6 yükselerek Tokyo saati ile 12.45’te 1,581.40 puana geldi ve yüzde 4.5 ile Ekim ayından bu yana en büyük haftalık kayba hazırlanıyor. Endeksteki 33 sanayi grubunun ikisi hariç tümü geriledi. İşlem hacmi 30 günlük gün içi ortalamanın yüzde 22 yukarısında seyretti. Nikkei 225 yüzde 2.3 düşüş ile 19,569.20 puana indi ve bu hafta yüzde 4.6’lık düşüşe ilerliyor.

Toyo Securities Co. stratejistlerinden Ryuta Otsuka, “Piyasaları çevreleyen ortam, Çin’deki ekonomik yavaşlama ve emtia fiyatlarındaki düşüş ile değişti. Piyasalardaki karışıklık yatırımcının ekonomide veya kurumsal karlarda güven bulamadığı durumunu yansıtıyor” dedi.