Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore hisse senetlerinden oluşan ülkenin en büyük exchange traded fonu (ETF) iShares MSCI South Korea Capped ETF'dan çıkışlar, Kore Yarımadası'nda artan gerginlik ve gelişen ülke hisse senetlerinde derinleşen satış dalgası ile birlikte, 2000'deki kuruluşundan bu yana yüksek seviyesine çıktı.

Traderlar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Samsung Electronics Co. ve Hyundai Motor Co. gibi önde gelen şirketlerin hisselerini de içeren ETF'den, 21 Ağustos'ta biten haftada, 195.4 milyon dolarlık çıkış yaptı. 3.1 milyar dolarlık varlığa sahip fon New York'taki işlemlerde geçen hafta 45.67 dolar ile yaklaşık dört yılın en düşük seviyesine indi ve Nisan ayındaki zirvesinden yüzde 27 geriledi.

R-Squared Macro Management şef yatırım yetkilisi Ankur Patel, "Yatırımcılar Güney Kore'nin komşusu (Kuzey Kore) ile arasındaki gerilimi azaltabileceğine ve en büyük ticari ortağı Ç,in'deki ekonomik yavaşlama ile başedebileceğine ilişkin güvenini kaybediyor," dedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, bu ayın başlarında, iki ülke arasında son yılların en ciddi sorunu haline gelen sınır bölgesindeki çatışmaların ardından, Güney Kore'ye saldıracağı tehdidinde bulundu.