Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisselerindeki devlet destekli rallinin çözülmesi ile birlikte traderlar ekonomideki yavaşlamanın hükümeti kaydedilmiş bir cephede savaşmak zorunda bıraktığını ifade ediyor.

Şanghay Bileşik Endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 12 geriledi ve Temmuz ayındaki 4 trilyon dolarlık satış dalgasından gösterdiği toparlanmayı sildi. CMB International Securities Ltd. ve KGI Securities Co.’ya göre büyüme görünümü ve Çin hisse senedi değerlemeleri arasındaki fark, ek düşüşlerin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

Gösterge hisse senedi endeksi, Cuma günü itibarıyla hala bir önceki yıla göre yüzde 57 daha yüksek bir seyir izlese de Çin’den gelen sanayi üretimi, ihracat ve perakende satışlar verileri yavaşlamanın derinleştiğine işaret ediyor. Çin’in Ağustos ayına ait ilk büyük büyüme göstergesi olan imalat sanayi verisi küresel finans krizinden bu yana en zayıf seviyede gerçekleşti.

Hong Kong’daki CMB International Securities stratejistlerinden Daniel So, “Politika yapıcılar hisse senedi piyasası yerine reel ekonomiyi desteklemeye odaklanmalı” dedi.