Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bölge piyasalarını alt üst eden piyasa volaitilitesi, haftanın ilk işlem gününde hisse senetlerinde ve para birimlerinde sert düşüşlere neden oldu. Merkez bankalarının açıklamaları piyasalardaki sert düşüşlerin ardından geldi.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan, ülkenin para birimi rupideki volatiliteyi azaltmak için gerektiğinde rezervleri kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Rajan, "Piyasa volatilitesi sakinleştiğinde, Hindistan bir kez daha tercih edilen yatırım destinasyonu olacaktır," dedi.

Kore Merkez Bankası, dış riskleri yakından izleyeceklerini ve gerektiğinde bu riskleri azaltmak için önlemler alacağını açıkladı.

Bazı Asya ülkeleri daha önce harekete geçerek bazı önlemler almış durumda. Vietnam para birimi dongu bu yıl üçüncü kez devalüe etti. Bununla birlikte Endonezya ve Filipinler merkez bankaları piyasalara müdahale niyetleri olmadığı yönünde açıklamalarda bulundular.

Asya'nın ekonomik devlerinden Çin'de hisse senedi fiyatları 2007'den beri en yüksek oranda gerileme kaydetti. Satış dalgasının ana nedeni olarak Çin ekonomisinde devam eden yavaşlama ve 11 Ağustos'taki ani devalüasyon kararı gösteriliyor. Devalüasyon, Çin para birimi yuanın değerinde son 20 yılda yalanan en büyük değer kaybını tetikledi.