Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Citigroup, Türk Lirası'nda sepet kur karşısında 3.25 hedefi ile "short" pozisyon tavsiyesinde bulundu.

Aralarında Luis Costa'nın da bulunduğu Citigroup analistleri, e-posta raporlarında, Citigroup'un Türk Lirası'nda sepet kur karşısında, 3 ay vadeli forwardlar yoluyla ve 3.25'i hedefleyerek "short" gidilebileceği tavsiyesinde bulundu.

Analistler zarar kes (stop loss) seviyesinim 3.0950'de olduğunu kaydettiler.

Citigroup analistleri, raporlarında, "Merkez Bankası, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gidip gitmeyeceğinden bağımsız olarak, önümüzdeki birkaç aylık dönemde faizi kayda değer bir şekilde artırmaya zorlanabilir" dedi.

Raporda, "Piyasa, özellikle enflasyonun muhtemelen bu hafta açıklanan seviyeden daha da yukarı çıkabileceği dikkate alındığında, Türk Lirası kurlarındaki mevcut baskının geçici olduğu düşüncesinde yanılıyor" denildi.

Dolar/TL TSİ 12.32'de 2,9836'dan alıcı buldu. TL, sabah saatlerinde ise 2,9972 ile rekora yaklaştı. Diğer gelişen ülke para birimleri ile birlikte hareket eden Türk Lirası, Dolar karşısında bu yıl yüzde 21, son 1 yılda ise yaklaşık yüzde 27 kayıpta seyrediyor.

Fed'in yaklaşık 9 yılın ardından ilk kez faiz artıracak olması ile birlikte Çin ekonomisinde görülen yavaşlama ve para birimini devalüe etmesi piyasaları etkiliyor. Çin piyasalarında görülen sert dalgalanmalar başta emti üreticileri ve çevre ülkeler olmak üzere gelişen ülkelerin paralarını aşağı çekiyor.