Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, "Komisyon, AB çapında banka mevduat garantisi planı teklifini Ekim'de sunacak" dedi.

Dombrovskis, Lüksemburg'da yapılan AB Ekonomi ve Maliye Bakanları Konseyi (ECOFIN) toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, "Avrupa'da ekonomik ve parasal birliğin geliştirilmesi, mevcut olan enstrümanların daha iyi çalıştırılmasıyla ve mevcut AB anlaşmalarıyla sağlanacak" diye konuştu.

AB ülkelerindeki rekabet kurumlarını bir araya getiren bir ağ teklifi hazırladıklarını söyleyen Dombrovskis, onaylanması halinde bu sistemin rekabet alanındaki gelişmeleri inceleyeceğini, yetki alanınınsa ücretleri izlemek ve fiyat dışı rekabet unsurları olduğunu belirtti.

Dombrovskis, Banka Birliği üzerinde çalıştıklarına dikkati çekerek, bu alanda birliğin mevcut kurallarının daha etkili uygulanması gerektiğini kaydetti.

AB'de bütün ülkelerin tam çalışan bir mevduat sigorta sistemi bulunmadığını, Avrupa Mevduat Sigorta planı üzerinde görüşmelere devam ettiklerini belirten Dombrovskis, "Komisyon, AB çapında banka mevduat garantisi planı teklifini Ekim'de sunacak" ifadesini kullandı.

Dombrovskis, Euro Bölgesi'nin euro kullanmayan diğer AB ülkelerine karşı daha açık ve şeffaf olması gerektiğini sözlerine ekledi.

AA