Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'nın yeniden sınır kontrollerini yaptığını söyledi.

Maiziere, Berlin'de yaptığı açıklamada, sınır kontrollerinin güvenlik açısından da gerekli olduğunu ifade etti.

"Almanya şu dakikalarda geçici olarak sınırlarda yeniden sınır kontrolleri yapıyor. Ağırlık noktası şimdilik Avusturya sınırı olacak. Bu uygulamanın amacı Almanya'ya insan akınını sınırlamak ve ülkeye yeniden düzenli girişleri sağlamaktır" diyen Maiziere, bunun Schengen Anlaşması'na uygun olduğuna işaret etti.

Almanya'nın sığınmacıların korunması konusunda Avrupa'nın ve ulusal alandaki tüm direktiflere uyacağını ifade eden Maiziere, Dublin Sözleşmesi'nin hala geçerli olduğunu ve Avrupa yasalarına göre Almanya'nın, iltica talebinde bulunanların büyük bir bölümünden de sorumlu olmadığını kaydetti.

AB'ye üye tüm ülkelerin Dublin Sözleşmesi'ne uymasını isteyen Maiziere, ilgili AB üyesi ülkenin iltica talebinde bulunanları sadece kayıt altına alması değil, bu insanları iltica sürecinden de geçirmesi gerektiğini vurguladı.

- Bu uygulama Avrupa'ya bir sinyaldir-

İltica talebinde bulunanların da gidecekleri ülkeyi seçemeyeceğini bilmesi gerektiğini ifade eden Maiziere, bunun Avrupa'da sığınmacıların dağıtılması sisteminin uygulandığı zaman da geçerli olacağını kaydetti.

Maiziere, Almanya'nın kendi insanı sorumluluklarını yerine getireceğini belirterek, "Bu uygulama Avrupa için bir sinyaldir" ifadesini kullandı.

Sınırlarda kontrol yapılmasının tüm sorunları çözemeyeceğini de bildiğini söyleyen Maiziere, sınırlarda düzenin sağlanması için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Yarın AB İçişleri Bakanları Toplantısının yapılacağına işaret eden Maiziere, burada bu uygulama ile Yunanistan, İtalya ve gerekirse Macaristan'da sığınmacılar için bekleme bölgelerinin oluşturulması konusunun görüşüleceğini söyledi.

Maiziere, sınır kontrollerinin yapılacağı konusunun Avusturya'ya da iletildiğini sözlerine ekledi.

AA