Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de ekonomik büyüme hükümetin yüzde 7 civarındaki hedefinin oldukça altında kalmaya devam ediyor ve bu durum, ilave teşvik için beklentileri artırıyor.

Bloomberg'in aylık gayrı safi yurtiçi hasıla izleyicisi geçen ay yüzde 6.64 seviyesindeydi ve bu Temmuz ayı seviyesine çok yakın. Pazar günü açıklanan sanayi üretimi verisi beklenenden kötü çıkarken, yılın ilk sekiz ayında yatırımlar 2000'den bu yana en yavaş artışını gösteriyor.

Ay sonuna doğru daha da karmaşık hale gelen aynı anda birçok şey yapmak zorunda olma durumu dahilinde, yetkililer yavaşlamayı durdurmak, hisse senedi piyasasını desteklemek, yuana istikrar kazandırmak ve dünyanın ikinci en büyükk ekonomisini açmaya yönelik reformları gerçekleştirmek için çaba gösteriyor. Pazar günü, hükümet yetkilileri, uzun vadeli büyümeyi desteklemeye yönelik diğer bir adım atarak, kamuya ait şirketlerde, bu şirketlerin daha fazlasının haka açılması dahil, reform planları açıkladı.

Hong Kong'da UBS Group AG baş Çin ekonomisti Wang Tao, "Ekonomi halen ciddi aşağı baskı ile karşı karşıya," dedi ve "Hükümet, yılın kalan kısmında büyümeyi desteklemek için altyapı yatırımlarını güçlendirmede çabalarını ikiye katlamak zorunda kalacak" şeklinde görüş bildirdi.