Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Üçüncü Havalimanının açılışıyla masrafların azaltılıp, bilet fiyatlarına yansıyacağı kanaatini taşımaktayız" dedi.

Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün uçak bilet fiyatlarına yansıdığını belirterek, piyasalardaki dalgalanmaların da fiyatları etkilediğini belirtti.

Petrol fiyatlarında 2009'da yaşanan düşüşü, o dönemde bilet fiyatlarına yansıttıklarını hatırlatan Kotil, "Üçüncü Havalimanının açılışıyla beraber azalacak masrafların, bilet fiyatlarına da yansıyacağı kanaatini taşımaktayız. Ayrıca düşen petrol fiyatları da uçak biletlerine yansımaktadır. Bilet fiyatları zaten çok düştü. Bizim ciromuz yolcu sayısı kadar artmıyor fakat kar oranlarımızda hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Temel Kotil, fiyat oranlarını, piyasalardaki Döviz kur hareketlerinin de belirlediğini belirterek, "Bugüne kadar hiçbir uçağımızda boşluk olmadı, fiyatları buna göre ayarlayıp kar-yolcu ilişkisini iyi dengelediğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan uçakların karbon salınımını azaltmak için THY'nin çalışmalarının bulunduğunu anlatan Kotil, sözlerini şöyle bitirdi:

"Karbon salımının azaltılmasını 2050 yılına kadarki sürede ciddi oranda düşürmek istiyoruz. Peki Türk Hava Yolları'nda ne yapıyoruz? Uçaklarımızın yaşları oldukça genç, bu da bize yakıt tüketiminde ciddi kar sağlıyor. Ayrıca yakıt tüketimini azaltmak için optimizasyonlar yapan yazılımları kullanmaktayız. Uçaklar hafif havada yörüngelerini değiştiriyor. Dolayısıyla biz de en az yakıtla en uzun mesafeyi giderek çevreye katkı vermekteyiz."

AA