Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 15 Eylül Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, güven mektuplarını takdim edecek Gabon Büyükelçisi Hermann Immongault, Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova, Singapur Büyükelçisi A Selverajah ile Somali Büyükelçisi Abdullahi Mohamed Ali'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/15.30/16.15/17.00/17.45)

2- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Bölge Müdürlüğü kompleksi, depo ve tarım binası açılışını yapacak, Şehit Hasan Subaşı Köprüsü, Tonus Kalesi ve Altınyayla Belediyesi sosyal tesis açılışlarına katılacak.

(Sivas/11.00-15.30)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını takip edecek.

(Ankara/13.00)2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Balıkesir/09.30)

4- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/13.15)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından Meyra Palace Otel'de düzenlenen "Ortadoğu Düşünce Kuruluşları Buluşması" toplantısına katılacak.

(Ankara/09.00)

2- Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Hatay Reyhanlı Cilvegözü Hudut karakolunda şehit olan piyade er Gökhan Çakır'ın ailesine taziye ziyareti gerçekleştirecek, çeşitli temaslarda bulunacak, sivil toplum kuruluşları ve sendikalarla görüşecek.

(İzmir/10.30-19.00)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'li belediyelerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen proje kapsamında Çankaya Belediyesine "Mor Bayrak" verilmesi etkinliğinde yer alacak.

(Ankara/15.00)

4- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Çankaya Belediyesi tarafından Yeşilkent mahallesi Mühye köyünde kurulan Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yerini ziyaret edecek.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Kudüs)

5- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'ı kabul edecek.

(Lefkoşa)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı işgücü istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine Müsteşarlığı, 5 ve 7 yıl vadeli 2 tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayına ilişkin Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri verilerini açıklayacak

(Ankara /10.00)

GÜNCEL

1- Milli Eğitim Bakanlığında 37 bin öğretmen ataması yapılacak.

(Ankara/11.00)

AA