Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD piyasalarında görülen yükselişlerin ardından değerleniyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi iki haftanın en yüksek seviyesine yöneldi. ABD hisseleri Salı günü güçlü gelen perakende satışlar verisinin ardından yükseldi.  

Asya-Pasifik göstergesi Londra saati ile 07.10’da yüzde 1.3 yükseldi. Japonya’da Topix Endeksi bu hafta ilk kez artış kaydetti. Topix yüzde 0.7, Avustralya’da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.6 yükseldi.

Hisselerdeki hareketlenmeler, Fed’in faiz artırıp artırmayacağı konusunda fikir birliği olmadığını yansıtıyor. Bloomberg anketine katılan 111 ekonomistin yarısından fazlası Fed’in faiz artırım kararı almayacağını öngördü. 50 ekonomist 25 baz puanlık, 4 ekonomist 18/8 yüzde puanlık artış olacağını tahmin etti.

Kim, "Kimse Fed'in ne yapacağından emin değil," dedi ve "İdaresi güç bir durum. Eğer Çin ekonomisinden ya da gelişen piyasalr dahil küresel ekonomiden endişelilerse, muhtemelen faiz artırımını geciktirecekler. Sadece ABD verilerine bakarlarsa, durum faiz artırımı için iyi" yorumunda bulundu.