Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya tahvilleri 2 günlük düşüşü sonlandırarak, 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin 2 haftanın en yüksek seviyesinden gerilemesin neden oldu. Almanya uzun vadeli tahvil ihalesi yapmaya hazırlanırken, yatırımcılar Fed’in politika toplantısında çıkacak kararı bekliyor.

30 yıl vadeli tahvil faizi, 2 milyar euro (2. milyar dolar) değerinde 2046 vadeli tahvil satışı yapılması öncesinde yatay bir seyir izliyor. Salı günü açıklanan verilere göre Alman yatırımcı güveni Eylül ayında düşüşü 6. aya taşıdı. Söz konusu veri, bölgenin gelişen piyasalardaki yavaşlamadan olumsuz etkilediğine işaret etti ve Avrupa’nın gösterge tahvili olan Alman tahvillerine destek sağladı. İspanya ve İtalya tahviller, Euro Bölgesi’nde enflasyonun geçtiğimiz ay neredeyse durma noktasına gelmesinin ardından yükseliş gösterdi.

Frankfurt’taki Commerzbank AG sabit getiri stratejileri müdürü Christoph Rieger, “İhale öncesinde biraz zayıflamam görebiliriz ancak piyasaların ardından konsolidasyon ve toparlanma şansı yüksek” dedi.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi Londra saati ile 10.09’da yüzde .75 seviyesine geldi. Faiz erken saatlerde yüzde 0.77 ile 3 Eylül’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ağustos 2025 vadeli yüzde 1 faizli tahvilin fiyatı 102.4 seviyesinde.

30 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 1 baz puan gerileyerek yüzde 1.49 oldu.