Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Merrill Lynch’e (BofAML) göre tahvil ve hisse senedi piyasalarında Salı günü görülen fiyat aksiyonu piyasaların Fed’in faiz artırımına yeşil ışık yaktığını gösteriyor.

BofAML’nin yatırım yapılabilir kredi notu stratejisi Hans Mikkelsen, Salı günü hisse senetlerinde görülen rallinin ve tahvillerde görülen satış dalgasının Fed’in Perşembe günü alacağı politika kararı ile ilgili bir rahatlama sinyali veya en azından bir kabul etme işareti verdiğini belirtti. 2 yıl vadeli ABD tahvil faizi Salı günü 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Mikkelsen, “ABD tahvillerindeki satış dalgası, piyasanın Fed’in faiz artırım döngüsü ile ilgili beklentilerine dair sinyaller verdi. Piyasa döngü içerisinde Çin’in sermaye çıkışlarını önlemek için müdahaleleri hızlandırmasını bekliyor" değerlendirmesini yaptı.

Mikkelsen Salı günü hem swap farklarının hem de kredi temerrüt swapı farkının daraldığını dile getirdi. Stratejist, “Tahvil faizlerinin yükselmesi ve hisse senedi piyasasındaki artışlar, piyasanın sıkılaştırma döngüsünün başlaması ile sarsılmayacağına işaret ediyor" dedi.