Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs’a göre opsiyon piyasaları S&P 500’ün bu hafta büyük bir dalgalanma göstereceğini fiyatlıyor. Ancak hareketin hangi yönde olacağı kestirilemiyor.

Goldman Hisse Senedi Türev Ürün Stratejisti Krag "Buzz" Gregory, Cuma günü vadesi dolacak olan opsiyonları dikkate alarak, S&P 500 çift opsiyon işleminin bu hafta yüzde 2.4’lük bir kayıp veya yükseliş görüleceğini fiyatladığını belirtti. Söz konusu işlem, piyasa belirli bir ivme ile yukarı veya aşığı hareketlendiğinde getiri sağlıyor. Buna göre Cuma günü 1,931 puandan kapanış yapan S&P 500 bu hafta 1,885 puanın altına düşebilir veya 1,978 puanın üzerine yükselebilir. Traderlar ancak bu durum gerçekleşirse çift opsiyon işlemden pozitif bir getiri sağlayabilir.

Traderlar açıklanacak ABD verileri ile yoğun bir hafta geçirecek. Eylül ayına ait ISM İmalat Endeksi ve tarım dışı istihdam verileri sırasıyla Perşembe ve Cuma günü sunulacak. İmalat verisinin 50.6 ile Mayıs 2013’ten bu yana en düşük seviyeye gerilemesi bekleniyor. İstihdamda 197,000 artış kaydedildiği tahmin ediliyor.