Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, küresel satış dalgasının yatışması ile değerleniyor. Topix Endeks 8 ayın en düşük seviyesinden yükseliş gösteriyor. İhracatçılar ve bankalar gösterge endekse en büyük desteği sağladı.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota Motor Corp., yüzde 3.9 prim yaptı. Japonya’nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. yüzde 3 yükseldi. Asya’nın kote olmuş en büyük sigara üreticisi Japan Tobacco Inc., Reynolds American Inc.’in Natural American Spirit biriminin uluslararası haklarını yaklaşık 5 milyar dolara satın almayı kabul etmesinin ardından yüzde 7.3 geriledi.

Topix Endeksi, Salı günü yüzde 4.4 gerileyerek Ocak ayından bu yana en düşük kapanışı yapmasının ardından yüzde 2.6 yükselerek Tokyo saati ile 12.32’de 1,411.20 puana geldi. Endeks, Mayıs 2012’den bu yana en kötü aylık kaybı kaydetmeye hazırlanırken, öte yandan 2010’dan bu yana en büyük çeyrek dönemlik düşüşe ilerliyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 2.5 artış ile 17,357.62 puan oldu. Standard & Poor’s 500 Endeksi , 5 günlük düşüşün ardından Salı günü yüzde 0.1 yükseldi.

SMBC Nikko Securities Inc. yöneticilerinden Chihiro Ohta, “ABD hisseleri panik durumundan biraz sakinlik kazandı. Bugün genel bir toparlanma bekliyoruz” dedi.