Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, 2011’den bu yana en kötü çeyrek dönemin geride kalması ile birlikte iki haftadan bu yana ilk kez üst üste yükseliş kaydediyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.1 yükselerek Londra saati ile 08.08’de 351.75 puana geldi. Endeksteki 19 sanayi grubunun tümü artış gösterdi. Madencilik ve otomobil şirketlerinin hisseleri yükselişlere öncülük etti. Glencore Plc üst üste 3. günde de ralli yaptı ve yüzde 5.3 değerlendi. Fiat Chrysler Automobiles NV ve Volkswagen AG en az yüzde 3.2 prim yaptı.

Avrupa’nın gösterge endeksi geçtiğimiz 3 aylık dönemde yüzde 8.8 geriledi. Gerilemede, Çin’deki ekonomik yavaşlama ve Fed’in faiz artırımı ile ilgili kafa karışıklığının piyasada volatiliteyi artırması etkili oldu.

Çin’den gelen veri imalat sanayinin Eylül ayında 3 yılın en düşüğüne yakın seviyede istikrarlaştığını göstererek yatırımcı güvenini destekledi.

Traderlar Fed’in faizleri Aralık’ta artırması olasılığını yüzde 41 olarak fiyatlıyor. Artımın Ocak ayında geleceği beklentileri yüzde 48 seviyesinde.